Yoga Classes

Επιλογή από λίστα μαθημάτων ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πρόγραμμα Μαθημάτων Yoga

Hatha Yoga

Είναι η πιο διαδεδομένη γιόγκα, ειδικά στη δύσηείναι η πηγή για όλα τα συστήματα Επικεντρώνεται στο νου και στο σώμα μέσα από τις άσανες, την pranayama και το διαλογισμό.
Ha είναι ο ήλιος, η ηλιακή, αρσενική ενέργεια και tha η σελήνη, η σεληνιακή, η θηλυκή – συναισθηματική ενέργεια.
Μέσα από την πρακτική ισορροπούν 
αυτές οι δύο ενέργειες, καθώς και όλες οι αντιθέσεις σώματος και νου.
Επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, όπως επίσης εξισορρόπηση του νευρικού και του ορμονικού συστήματος.
Σωστή στάση του σώματος, δύναμη ευλυγισία, σωστή αναπνοή και αυτοσυγκέντρωση.
Hatha πηγή για όλα τα συστήματα είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην ένωση του ήλιου με τη σελήνη την ένωση της αρσενικής με τη θηλυκή ενέργεια την ένωση της αναπνοής.

Dancing Vira Yoga

Δυναμική ροή με εναλλαγή από την κίνηση στην στατικότητα και το αντίστροφο.
Βγαίνουμε λίγο απο τις ευθειές γραμμές (τις συνήθειες κ τα τετριμμένα της καθημερινής ζωής) δουλεύοντας με τη σπειροειδή κίνηση για να ξεμπλοκάρει το σώμα και κατ’ επέκταση ο νους για να πάμε λίγο πιο βαθιά μέσα από τη ρευστότητα της κίνησης.
Στόχος είναι να δουλέψουμε από μέσα προς τα έξω με γνώμονα την αίσθηση και την ελευθερία της κίνησης κι όχι την εικόνα.
“Πάω εκεί που αισθάνομαι καλά” και ταυτόχρονα βγαίνω από τις γραμμές κυριολεκτικά και μεταφορικά αφήνοντας μια ελευθερία στην κίνηση σώματος και νου και δουλεύουμε τη σπειροειδή κίνηση με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα της σπονδυλικής στήλης.

Yoga Swings

Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής  με την κούνια και τις λαβές και μπορεί να έχει προσέγγιση πιλάτες ή γιόγκα. Βοηθάει πολύ στην επιμήκυνση και αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης μέσα από τα τεντώματα αλλά και τις ανάστροφες θέσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος.
Δουλεύουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, ενώ λόγω της κούνιας και των χρωμάτων γίνεται πάντα μια πολύ διασκεδαστική  και παιχνιδιάρικη πρακτική που ξυπνά το παιδί μέσα μας και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Πολλές ασκήσεις φαίνονται πολύ εντυπωσιακές και ακροβατικές όμως οι περισσότερες από αυτές είναι προσιτές για την πλειοψηφία των ασκουμένων.
Προσοχή χρειάζεται από άτομα με υψηλή πίεση και γλαύκωμα.

Yoga Kurunta – επιτοίχια σχοινιά

Είναι μια μέθοδος πρακτικής άσκησης των άσανας με την βοήθεια σχοινιών που είναι τοποθετημένα στον τοίχο σε διαφορετικά ύψη.
Τα σχοινιά χρησιμοποιούνται μέσα στις θέσεις για να δώσουν κατεύθυνση στο σώμα, καθώς και να συγκεντρώσουν τον νου σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο τα σχοινιά χρησιμοποιούνται ως μέσο εκπαίδευσης, καθώς κάνουν πιο ευαίσθητο το σώμα του ασκούμενου. 
Η Yoga Kurunta επιτρέπει στο μαθητή να επιτύχει ακρίβεια, ευκινησία και ισορροπία.
Η Yoga Kurunta είναι ένα απο τα σημαντικότερα βοηθήματα της Γιόγκα, καθώς εκτείνει και υποβοηθά στην εκτέλεση των άσανας όσο κανένα άλλο βοήθημα.

Restorative – Θεραπευτική

Είναι η πρακτική όπου χρησιμοποιούνται βοηθήματα όπως τα σχοινιά στον τοίχο (yoga kurunta), καρέκλες, οι ζώνες, τα τουβλάκια, bolster, κουβέρτες.
Μας βοηθούν να προσαρμόσουμε το μάθημα συμφωνα με τις ανάγκες και τους περιορισμούς του κάθε σώματος ενώ ταυτόχρονα μπορούν να θεωρηθούν απο μόνα τους δάσκαλοι, αφού μας  διορθώνουν τη στάση μας και μπορούμε να συγκεντρωθούμε πιο εύκολα σε κάποια σημεία του σώματος ,να βρούμε χώρο στις αρθρώσεις, να τεντωθούμε και να αποσυμπιέσουμε τη σπονδυλική στήλη.
Έτσι θα μπορέσουμε τελικά με επίγνωση και ασφάλεια, να πάμε πιο βαθια στην άσανα και να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς πάντα με σεβασμό στο σώμα και στην αναπνοή.

Yoga 4 All

Είναι η πρακτική του Σαββάτου που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και το μάθημα προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων της ημέρας.

DO YOU Love YogA?

Γίνε μέλος στο Vira Home Studio και απόκτησε προνόμια μαθημάτων

Περιηγήσου στη σελίδα με το πρόγραμμά μας και βρες το δικό σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Διάλεξε ανάμεσα σε μαθήματα γκρουπ ή personal, σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Έχουμε σίγουρα ένα πακέτο που σε εξυπηρετεί. Αν όχι, είμαστε στη διάθεσή σου να συζητήσουμε για το προσωπικό σου πλάνο πρακτικής!
Ειδικά πακέτα: οικογενειακά – φοιτητών – ανέργων.