Pilates Classes

“Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά στο σώμα σου, σε 20 μαθήματα θα δεις τη διαφορά και σε 30 μαθήματα θα έχεις καινούριο σώμα”.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πρόγραμμα Μαθημάτων Pilates

Alpha pilates-springboard

Pilates Equipment Personal + Group

Μαθήματα ιδιαίτερα αλλά και κλειστά γκρουπάκια έως 4 άτομα, στα μηχανήματα του pilates: το Reformer, Combo chair και Springboard.
Τα μηχανήματα εμπνεύστηκε ο Joseph Pilates ενώ ήταν κρατούμενος στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και πειραματιζόταν με τις σούστες των κρεβατιών.
Το Pilates στο έδαφος χρησιμοποιεί την αντίσταση του σώματος και κάποια επιφανεικά όργανα όπως: Mini ball, fit ball, stick, magic ring κτλ, ενώ στα μηχανήματα χρησιμοποιούνται οι αντιστάσεις για να ενεργοποιήσουν περισσότερο το σημείο εστίασης.
Συμμετέχει όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απομονωθεί το μέρος που θέλουμε να δουλέψει με έξτρα αντίσταση.
Με τα μηχανήματα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα την κίνηση, λόγω της συγκεκριμένης τροχιάς και της αντίστασης.

Οι ασκήσεις προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους τραυματισμούς του κάθε σώματος. Τα εξατομικευμένα προγράμματα επίσης προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και το επίπεδο του ασκούμενου για βέλτιστα αποτελέσματα.

Pilates mat

Ή αλλιώς contrology ή ορθοσωμία, είναι ένα σύστημα γυμναστικής  που έχει κάποιες βασικές αρχές σημαντικότερες των οποίων είναι: 

  • Η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, επομένως ο έλεγχος και η διατήρηση των φυσιολογικών κυρτωμάτων της άρα εν τέλει η διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.
  • Έλεγχος και διατήρηση δυνατού κέντρου, power house, ξεκινώντας από το περίνεο, τον εγκάρσιο κι όλους τους μύες που περιβάλουν τη μέση μας κι απαρτίζουν μια φυσική ζώνη ασφαλείας για το σώμα μας.
  • Δυναμώνει μέσα από το τέντωμα καθώς χρησιμοποιεί την πλειομετρική σύσπαση στο ασκησιολόγιο.
  • Συγχρονίζει και κάνει την αναπνοή αναπόσπαστο κομμάτι της άσκησης χρησιμοποιώντας την πλευροθωρακική αναπνοή.
    Εστίαση της προσοχής στην άσκηση μεγιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματα.
  • Ο έλεγχος, η ακρίβεια,  η ρευστότητα και η πλαστικότητα της κίνησης επίσης χαρακτηρίζουν ένα μάθημα pilates. 

Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται από τον πιο αρχάριο και με θεραπευτική προσέγγιση μέχρι τον πιο προχωρημένο μαθητή.

Pilates Swings

Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής  με την κούνια και τις λαβές και μπορεί να έχει προσέγγιση πιλάτες ή γιόγκα. Βοηθάει πολύ στην επιμήκυνση και αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης μέσα από τα τεντώματα αλλά και τις ανάστροφες θέσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος.
Δουλεύουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, ενώ λόγω της κούνιας και των χρωμάτων γίνεται πάντα μια πολύ διασκεδαστική  και παιχνιδιάρικη πρακτική που ξυπνά το παιδί μέσα μας και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Πολλές ασκήσεις φαίνονται πολύ εντυπωσιακές και ακροβατικές όμως οι περισσότερες από αυτές είναι προσιτές για την πλειοψηφία των ασκουμένων.
Προσοχή χρειάζεται από άτομα με υψηλή πίεση και γλαύκωμα.

Pilates Props

Στο μάθημα αυτό οι ασκήσεις γίνονται στο πάτωμα και με τη χρήση: fit ball, mini ball, foam rollers, magic rings, sticks, theraband.

Θεραπευτικό Pilates

Θεραπεύτικο τμήμα που απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.
Το μάθημα γίνεται πάντα με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα των ασκούμενων.

DO YOU Love PILATES?

Γίνε μέλος στο Vira Home Studio και απόκτησε προνόμια μαθημάτων

Περιηγήσου στη σελίδα με το πρόγραμμά μας και βρες το δικό σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Διάλεξε ανάμεσα σε μαθήματα γκρουπ ή personal, σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Έχουμε σίγουρα ένα πακέτο που σε εξυπηρετεί. Αν όχι, είμαστε στη διάθεσή σου να συζητήσουμε για το προσωπικό σου πλάνο πρακτικής!
Ειδικά πακέτα φοιτητών – ανέργων.