Σεμινάριο ευημερίας με πρακτική Tai-Chi και Chi Kung

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:00-15:30

με την Αγγελική Τασόβαλη

Το Ται τσι τσουάν είναι µια Κινέζικη εσωτερική πολεµική τέχνη, ένα σύστημα ήπιας σωματικής που έχει τις ρίζες του στην Κίνας. Αποσκοπεί στην προώθηση μιας γενικότερης αίσθησης ευεξίας – τόνωσης και αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ζωής που βασίζεται στον έλεγχο της εσωτερικής ενέργειας σύμφωνα με τις αρχές του Τάο. Τάο σημαίνει “ο Δρόμος” και αναφέρεται στην προυπάρχουσα αρχή που βρίσκεται πίσω από όλα τα φαινόμενα και επηρεάζει όλα τα επίπεδα ύπαρξης από τις αλλαγές των εποχών ως την εναλλασόμενη κατάσταση των ανθρώπινων σχέσεων. Με άλλα λόγια είναι κάποια μορφή φυσικού, συμπαντικού νόμου. Το Τάο δεν μπορεί να κατανοηθεί με την απλή λογική, παρά μόνο όταν εγκαταλείψουμε την γραμμική λογική σκέψη και σταματήσουμε να προβάλλουμε στο περιβάλλον αξίες και πεποιθήσεις.

Το Tai Chi Συνδυάζεται με το Τσι Κουνγκ –Chi Kung το οποίο σημαίνει “εργασία με την ενέργεια” και περιγράφει ένα κινέζικο σύστημα εξάσκησης το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια και προσέλκυση του Κι ή Τσι ή αλλιώς της “ζωτικής ενέργειας”. H έννοια της ενέργειας βάσει του κινέζικου ιδεογράμματος είναι πιο πλατιά και περιλαμβάνει τη σημασία της ζωτικής πνοής τόσο με την πνευματική όσο και με την οργανική έννοια.

Το Ται Τσι Τσουάν και το Τσι Γκουνγκ είναι δύο πολύ δυνατά εργαλεία τα οποία πραγματικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή κάποιου. Επιδρούν σε όλα τα επίπεδα υγείας, σωματικής, νοητικής, πνευματικής, συναισθηματικής. Μέσα από τις ασκήσεις αλλάζει κανείς σταδιακά τη συνειδητότητα του και οδηγείται προς την εσωτερική αρμονία και ολότητα, ενώ παράλληλα η αλλαγή και αύξηση της εσωτερικής ενέργειας δημιουργεί μια νέα δυναμική η οποία μπορεί να προσελκύσει νέες ενέργειας και ένα νέο τρόπο ζωής. Αυτό συνάδει με την κβαντική θεωρία που έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με το πως μπορούμε να επιδράσουμε στη ζωή μας.
Στο σεμινάριο της ευημερίας θα διδαχθούν ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στην προσέλκυση ευημερίας σε όλα τα επίπεδα μέσα από την μετασχηματισμό της ενέργειας, την αλχημεία. Θα διδαχθεί ο τρόπος αλλαγής αξιών και πεποιθήσεων και η δημιουργία νέων ενεργειών οι οποίες μπορούν να κινητοποιήσουν με τη σειρά τους επιθυμητές ενέργειες στη ζωή μας, οδηγώντας μας σε μια ευημερία με την ευρύτερη έννοια. Θα διδαχθεί επίσης μέσω ασκήσεων η κατανόηση των ποιοτήτων Γιν (Yin) και Γιανγκ (Yang), μέσα από την κατανόηση του ιδεογράμματος και πως μπορεί να διαχειριστεί κανείς αυτές τις ενέργειες για να ανακαλύψει τις εσωτερικές ανισορροπίες και να ξαναβρεί την εσωτερική αρμονία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6977202131, Αγγελική Τασόβαλη, πιστοποιημένη δασκάλα Tai Chi Chuan, (The European School of Tai Chi Chuan, UK).

Λόγω των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.